Business-Opportunities

Onze werkwijze

Wanneer u PHH Coaching benadert, dan brengen we u na een oriënterend gesprek zo snel mogelijk in contact met een geschikte coach, die met u of met uw organisatie het coachingstraject ingaat.

Dit traject begint met goede gesprekken. Niet om u iets te vertellen of op te leggen; wat er aan de orde komt, komt vanuit de cliënt zelf. De coach fungeert vooral als klankbord; hij of zij helpt u om met een frisse blik naar uzelf, uw organisatie of uw werkwijze te kijken.

Vaak weet een cliënt niet precies te vertellen wat hij of zij eigenlijk écht wil bereiken. De coach moet dan allereerst helpen om vast te stellen wat het doel van de cliënt is. Coach en cliënt zoeken samen uit hoe hoog ze moeten inzetten, en wat reëel is.

Als het doel bekend is, dan is de volgende stap het uitzetten van de weg daarnaartoe. Bijna altijd is er meer dan één manier om het doel te bereiken. De coach kan helpen met de keuze voor een bepaald plan. Welke manier is het minst tijdrovend? Welke middelen zijn er nodig? Wat is de meest gemakkelijke en aangename manier? En welke weg biedt de grootste slagingskans?

Gedurende het proces blijft de coach in de buurt om de voortgang te bewaken. Als het tegenzit, zorgt de coach voor oplossingen en voor motivatie. Als het goed gaat, moedigt de coach de cliënt aan om het vast te houden of om er nog meer uit te halen.

Facebooktwitterpinterestlinkedintumblrmail